Kde v zahraničí studovat psychologii, ekonomii, medicínu nebo IT?

blog_obrazky_psychologie

Chcete jít studovat do zahraničí na kvalitní univerzitu, ale všude slyšíte jen o těch nejprestižnějších, na které bývá těžší se dostat. Co zkusit ty další v pořadí?

Studium na top univerzitách v zahraničí nemusí být pro každého. Bývá těžší se tam dostat skrze větší nároky na studenty, větší přetlak zájemců nebo i cena školného může být dost vysoká. Nemusíte se však omezovat na těch prvních pár škol, ale zaměřit se na další zahraniční univerzity, které jsou taktéž velmi kvalitní. A o těch tu bude dnes řeč.

Na to, jaký obor studovat je nejlepší přijít i pomocí osobnostních testů a rad specialisty, který vám pomůže správně číst výsledky a dále nasměrovat vaši vzdělávací cestu. I s tím vám dokážeme poradit díky našemu programu studjního a kariérového poradenství EduPlán a kariérnímu poradci a psychologovi Valerymu, ten pro vás pravidelně píše na náš blog EduPoradnu.

Kde se ale dají v zahraničí studovat obory jako jsou psychologie, ekonomie, medicína nebo IT, když si z nějakého důvodu netroufáte na ty nejprestižnější univerzity?

Studium psychologie v zahraničí

Studium psychologie v zahraničí

Pro koho je vůbec zahraniční studium psychologie vhodné? Někdo by mohl říct pro ty, kteří se zajímají o blaho druhých, chtějí pomáhat lidem, tedy poradce a terapeuty. Psychologie však může být i pro ty, kteří chtějí přednášet, zkoumat a pracovat se statistikami nebo i pro lidi z oborů jako je marketing a prodej. Často se setkáváme s otázkou, kde psychologii studovat.

Na jakých vysokých školách v zahraničí psychologii studovat:

Studium ekonomie a byznysu v zahraničí

Studium ekonomie v zahraničí

Pod studium ekonomie v zahraničí spadá množství podoborů, na které se dá zaměřit. Ať jde o účetnictví, management nebo obory více zaměřené na psychologii, sociologii, politologii, ekologii nebo ekonomickou geografii, je zde důležité mít nejdříve přehled o disciplínách a poté se na některou zaměřit. Jinak můžete skončit zklamaní z celého oboru a přitom možná stačilo jen nasměrovat se kousek jinam. Máte už jasno o oboru, ale nevíte, kterou zahraniční vysokou školu vybrat?

Naše tipy, kde studovat ekonomické obory v zahraničí:

Studium medicíny v zahraničí

Studium medicíny v zahraničí 

U studia zdravotnických oborů v zahraničí je o to důležitější vědět, kam chcete směřovat. Studium medicíny je delší, ale při studiu zdravotnických oborů získáváte různé licence už během studia. Je tedy jen na vás se zorientovat a vybrat, jakou cestu zvolíte.

Kde můžete studovat medicínu v zahraničí:

Studium IT v zahraničí

Studium IT v zahraničí

Co obnáší studium a práce v Computer Science/IT v zahraničí? Nebát se a neutéct před problémem. Například pořádný vývojář bere jako výzvu každý, na první pohled nevyřešitelný úkol. Je to na něm se mu postavit a přijít s řešením. I v IT oboru však nejde jen o jeden obor a je zde možné se zaměřit na specifický sektor. Můžete se profilovat do průmyslu, stavebnictví, marketingu, vzdělávání i zdravotnictví. Je to opět na vás.

Kde v zahraničí studovat kvalitní IT obory:

 

Pořád máte obavy z toho, jakou vysokou školu vybrat? Pokud nemáte doma či ve škole někoho, kdo vám s volbou pomůže, vždy tu jsou způsoby, jak o pomoc požádat. Můžete se například obrátit na nás a využít našeho studijního a kariérního programu EduPlán.

Kvalitních škol je na světě spoustu. Každá škola je specifická něčím jiným a proto je dobré vědět, jaké jsou vaše cíle a podle toho hledat i školu. Třeba právě pro vás bude nejlepší škola ta, která se neobjeví ani na prvních 100 příčkách hodnotících žebříčků. Pomůžeme vám vybrat tu nejvhodnější školu právě pro vás i projít přijímacím procesem. Napište nám! 

Sdílet článek

Píšeme pro vás

Za Hranice: Epizoda #9 S Hanou Bernhardovou o jejím splněném snu studovat biochemii na Oxfordské univerzitě

Za Hranice: Epizoda #9 S Hanou Bernhardovou o jejím splněném snu studovat biochemii na Oxfordské univerzitě

PodcastPříběhy a zkušenosti
Jak se dostat na Oxford, jak probíhá výuka v době koronaviru a jak získat stipendium?

Jak se dostat na Oxford, jak probíhá výuka v době koronaviru a jak získat stipendium?

Příběhy a zkušenosti
Dokonalé spojení aneb jak tvoříme synergie v oblasti vzdělávání [Forbes]

Dokonalé spojení aneb jak tvoříme synergie v oblasti vzdělávání [Forbes]

Příběhy a zkušenosti
Podpoří prezidentští kandidáti studium v zahraničí?

Podpoří prezidentští kandidáti studium v zahraničí?

Příběhy a zkušenosti